Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Révész György
Születési idő: 1821
Születési hely: Ungvár
Halálozási idő: 1875
Halálozási hely: Sátoraljaújhely
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Ungvár, 1821 - Sátoraljaújhely, 1876<br /> Festő, grafikus. Eleinte a munkácsi püspök támogatásával végzett tanulmányokat Ungváron, majd Bécsben és Münchenben képezte magát. Visszatérve szülővárosába a '48-as szabadságharc előtt görög keleti templomok számára dolgozott. Kassán és Pesten is működött, csendéleteket, arc- és életképeket (Utcai gyerekek, Káposztaárus, stb.) állított ki a pesti Műegyletben. A '48-as szabadságharcban hadnagyként szolgált. Ezt követően típusos vándorfestő-életet élt. Egy évvel a halála előtt a nagyváradi Pálos-templom számára 4 oltárképet festett. Több képe a kassai Rákóczi Múzeumba került. (L-MM, L-MMM, Éber, Új Idők Lexikona, ML)

Magyar festők és grafikusok adattára

(Ungvár, 1821 - Sátoraljaújhely, 1875)<br /> Münchenben tanult és Kassán, valamint Pesten működött. Itt állította ki az 1840-1870-es években csöndéleteit és életképeit (Utcai gyerekek, Káposztaárus stb.). Több képe a kassai múzeumban van. - MTA

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Ungvár, 1821 - Sátoraljaújhely, 1875<br /> Festő. A munkácsi püspök támogatásával tanult Ungvárott. Bécsben is folytatott tanulmányokat. Visszatérve szülővárosába a szabadságharc előtt görög keleti templomok számára dolgozott. Ekkor állított ki Pesten csendéleteket és életképeket. Az 1848-as szabadságharcban hadnagyként szolgált. Utána típusos vándorfestő-életet élt. Arc-, ill. életképeket festett. Több képe a kassai múzeumban található. (L-MM)

Művészeti lexikon I-IV.

(Ungvár 1825 k. - Sátoraljaújhely, 1875. aug. 10.)<br /> festő. Münchenben tanult, Pesten és Kassán működött. Csendéleteket és életképeket festett (Utcai gyerekek, Káposztaárus stb.). Több képe a kassai múzeumba került.

Művészeti lexikon I-II.

Festő. Münchenben tanult s Kassán és Pesten működött. Itt állította ki a 40-es években csendéleteit és életképeit (Utcai gyermekek, Káposztaárus stb.).