Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Kunwald Cézár
Születési idő: 1870
Születési hely: Graz
Halálozási idő: 1947
Halálozási hely: Dánia
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok adattára

Technikusi pályakezdés után Weimarban és Párizsban tanult festeni. 1907-től kezdve állított ki arcképeket és csöndéleteket a Műcsarnokban. 1929-ben megjelentette a magyar zeneszerzők arcképeinek kőrajzsorozatát. A II. világháború kitörésekor Dániába költözött. - MÉL

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő. Weimarban és Párizsban végzett festészeti tanulmányokat. 1907-től állított ki arcképeket és csendéleteket a Műcsarnokban. 1908-ban az osztrák fővárosban és itthon, a Nemzeti Szalonban rendezett műveiből kollektív tárlatot. 1922-ben az állami pasztelldíjat és a Herbert Vilmos-díjat nyerte el. 1929-ben megjelentette a magyar zeneszerzők arcképeinek sorozatát kőrajzban. A II. Világháború kitörésekor Dániába költözött. A Benczúr Társaság tagja volt. Egy csendélete és két női arcképe a Szépművészeti Múzeumba, "Misefai parkrészlet" című munkája a Fővárosi Múzeumba került. (Éber, ML)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Festő. Weimarban és Párizsban tanult festeni. 1907-től állított ki arcképeket és csendéleteket a Műcsarnokban. 198-ban Bécsben és Budapesten a Nemzeti Szalonban volt kollektív kiállítása. 1922-ben az állami pasztelldíjat és a Herbert V.-díjat nyerte. 1929-ben megjelentette a magyar zeneszerzők arcképeinek sorozatát kőrajzban. A II. világháború kitörésekor Dániába költözött. Több képe a MNG-ban van. A Benczúr Társaság tagja volt. (Éber)

Művészeti lexikon I-II.

Festő, szül. Grác 1970 júl. 25. Előbb technikus volt, aztán Weimarban és Párisban festeni tanult s 1907 óta főképp arcképeket és csendéletképeket állított ki a Műcsarnokban.

Művészeti lexikon I-IV.

Festő. Weimarban és Párizsban végezte tanulmányait. 1908-ban Bécsben és Bp.-n a Nemzeti Szalonban volt kollektív kiállítása. 1929-ben egy sorozat litografált arcképet adott ki magyar zeneszerzőkről. A világháború kitörésekor Dániába költözött. Néhány képe van a Nemz. Gal.-ban.